SPAANS AZIATISCHE VERLEIDING  

Krachtige steltdansers gebruiken enorme waaiers om de kijkers te verleiden, te bespelen en te imponeren. De spelers zijn getooid in lange gestileerde en tegelijkertijd imposante rode pakken. De personaliteit van de karakters heeft haar wortels in de traditie van de Spaanse toreador als wel in de romantiek van de Chinese geisha. Ze toornen hoog boven het publiek uit, trotserend de verwachtingsvolle blik van het publiek. Verwarring doet zijn intrede als het ontrafelen begint; zijn het krijgers of verleiders, zijn ze boos, geamuseerd of is het slechts spel. In een parade worden ze begeleidt door een onstuimig peloton van (stelt) drummers.  

Close-Act Theatre brengt al jaren groots, visueel straattheater. Voorstellingen als Malaya en Pi-Leau en de mobiele acts waren te zien op bepalende internationale straattheaterfestivals in o.a. Canada, Brazilie, Taiwan, Marokko, Egypte, USA, Colombia, India, Korea en door heel Europa. De voorstellingen combineren theater, stelten, muziek, vuur, dans, staalconstructies en luchtobjecten en gaan altijd uit van het publiek als speelplek.  

Parade en korte eindchoreografie Een dynamische parade door de straten, waarbij slagwerkers met een stevig ritme de waaierdansers opzwepen. Deze parade eindigt op een centrale speelplek. Na deze krachtige entree keert even de rust terug. De dansers tonen een indrukwekkende waaierdans, waarin kracht en beheersing kenmerkend zijn. Het samenspel eindigt in een wervelende climax, waarna allen in parade af gaan.  

Soort act: ActRed kan op diverse manieren worden ingezet.

Korte krachtige choreografie (6 minuten) Deze indrukwekkende dans is bij velen favoriet. Geschikt voor een spectaculaire opening of afsluiting van een festival of evenement. Minimaal 5 dansers voeren een krachtige dans uit op bandmuziek evt. versterkt met live slagwerkers met elektronische drums. De act wordt kan worden aangevuld door een zangeres. Deze zangeres, eveneens in rood kostuum, verschijnt op een mobiel object of zwevend boven het publiek in een grote heliumballon (zie ook extra). 

Parade Een parade bestaat uit minimaal 6 waaier-dansers plus 3 slagwerkers. De act kan worden uitgebreid tot maximaal 12 dansers en 5 slagwerkers. De slagwerkers gebruiken elektronische drums waarmee ze een combinatie van ritmes ten gehore brengen.   Een combinatie van een parade met aansluitend de choreografie is mogelijk!  

Extra: 
Als de act in de avond of bij donker plaatsvindt, kan er een vuurspeler met hand flares worden toegevoegd. De hand flares zorgen voor een mysterieuze belichting.
De choreografie kan worden uitgebreid met live slagwerkers.
De zangeres kan verschijnen op een mobiel object, hangend aan een kraan of helium ballon.
De choreografie is uit te voeren met minimaal 5 en maximaal 12 vlagdansers   -De parade wordt vergezeld door 3 tot 5 slagwerkers.
De slagwerkers gebruiken elektronische drums waarmee ze een combinatie van ritmes ten gehore brengen.