CLOSE ACT
Close-Act is een straattheater gezelschap dat verschillende podiumkunst disciplines als dans, muziek, circus en theater combineert in indrukwekkende beeldende voorstellingen. De voorstellingen zijn vooral geschikt voor het stedelijke publiek domein. Naast fysieke getrainde en multidisciplinaire performers krijgen imposante mobiele objecten en eigenzinnige luchtmachinerieŽn een belangrijke plek in de spektakels van Close-Act. De voorstellingen hebben een narratief karakter en kunnen omschreven worden als magisch en hypnotiserend. Die sfeer wordt ondersteund door personages die op mythische figuren geÔnspireerd zijn en enigszins herkenbaar zijn door hun archetypische verschijning en kleurige uitvergrote kostuums.
De speelstijl is interactief, verrassend en direct omdat de performers (op stelten) zich tussen het publiek bewegen. De toeschouwer zit er middenin en wordt in de wereld van de voorstelling ondergedompeld. De voorstellingen van Close-Act zorgen voor een zintuiglijke belevenis en zijn toegankelijk en geschikt voor een internationaal publiek.

Close-Act is opgericht in 1991 en is sinds 2003 gevestigd in een monumentale boerderij in Tilburg waar kantoor, atelier en opslag zijn gevestigd.De drijvende krachten en inspirators van Close-Act zijn artistiek leiders Hesther Melief en Tonny Aerts allebei afkomstig uit de beeldende kunst. Zij bedenken de inhoud en de vorm van de toekomstige projecten en zijn altijd op zoek naar innovaties en uitdagingen om zichzelf te vernieuwen. Voor de uitvoering hebben zij een fantastisch team aan zich weten te binden van performers, technici, kostuumontwerpers tot industriŽle ontwerpers die verder de concepten uitwerken en gestalte geven.Al sinds de oprichting speelt het gezelschap ook buiten Nederland. Eerst voornamelijk in Europa, maar sinds de voorstelling Malaya en de mobiele acts Saurus en White Wings reist Close-Act over de hele wereld. De spektakelvoorstellingen van Close-Act komen tot hun recht op (straat)theaterfestivals en culturele evenementen.
Daarnaast brengt het gezelschap ook kleinere producties zoals verschillende mobiele acts en parades.

Close-Act werkt ook in opdracht. Door de jaren heen hebben Hesther Melief en Tonny Aerts veel ervaring opgedaan op het gebied van straattheater en performance in het publieke domein. Ze geven graag advies op conceptueel en technisch niveau voor het ontwikkelen van straattheater en locatievoorstellingen en programmering van voorstellingen op festivals.