IN VURIG ROOD GEKLEDE DANSERS TORSEN DUBBELE VLAGGEN MET ZICH MEE

 

Zij worden begeleid door slagwerkers. Fier en vol kracht trotseren zij, hoog boven de massa, de verwachtingsvolle blik van de toeschouwer. Verwarring slaat toe, zijn dit krijgers op oorlogspad, pacifisten op zoek naar vrede? De vlaggen, dubbelzinnig als symbool, spelen een centrale rol. Revolutionair of traditioneel?  

 

Synchroon bespelen de dansers de vlaggen in een strakke choreografie. Opgezweept door bezwerende zang en krachtig slagwerk tonen zij hun imposante bewegingen. De vlammende vlaggen werken hypnotiserend. Aangespoord door de zang breken de dansers hun vlaggen, daarmee hun ritueel en beeindigen vol kracht hun dans. Met geheven hoofd verlaten de dansers en slagwerkers de speelplek, de vlaggen trots hoog boven zich verheven.  

 

Close-Act Theatre brengt al jaren groots, visueel straattheater. Voorstellingen als Malaya en Pi-Leau en de mobiele acts waren te zien op bepalende internationale straattheaterfestivals in o.a. Canada, Brazilie, Taiwan, Marokko, Egypte, USA, Colombia, India, Korea en door heel Europa. De voorstellingen combineren theater, stelten, muziek, vuur, dans, staalconstructies en luchtobjecten en gaan altijd uit van het publiek als speelplek.

 

ActRed kan op diverse manieren worden ingezet.

Korte krachtige choreografie (ongeveer 8 minuten) Deze indrukwekkende dans is bij velen favoriet. Geschikt voor een spectaculaire opening of afsluiting van een festival of evenement. Minimaal 5 vlagdansers voeren een krachtige dans uit op bandmuziek evt versterkt met live slagwerkers. De act wordt aangevuld met een op Mongoolse zang geinspireerd lied, gezongen door een zangeres. Deze zangeres, eveneens in rood kostuum, verschijnt op een mobiel object of zwevend boven het publiek in een grote heliumballon (zie ook extra.)

 

Parade: Een parade bestaat uit minimaal 5 vlagdansers en 2 slagwerkers. De act kan uitgebreid worden tot maximaal 12 vlagdansers en 3 slagwerkers. De slagwerkers werken met versterkte electric drums, gemonteerd op een mobiele contructie.
Een combinatie van een parade met de choreografie is mogelijk!  

 

Extra

Als de act in de avond of bij donker plaatsvindt, kan er een vuurspeler met hand flares worden toegevoegd. De hand flares zorgen voor een mysterieuze sfeer en belichting. 
De choreografie kan worden uitgebreid met slagwerkers.
De zangeres kan verschijnen op een mobiel object, hangend aan een kraan of helium ballon.
De choreografie is uit te voeren met minimaal 5 en maximaal 12 vlagdansers   De parade wordt vergezeld door 1 tot 3 slagwerkers. De slagwerkers werken met versterkte electric drums, gemonteerd op een mobiele contructie.