Anna Gehlin

performer (dancer)

Hoi, ik ben Anna Gehlin. Een 30 jarige Zweedse vrouw die 6 jaar geleden naar Nederland is verhuisd om de wereld van performing arts te ontdekken.

Ik wilde artiest worden!  
Op 12 jarige leeftijd speelde ik al bij een jeugd circus en mijn liefde voor circus begon te groeien. Ik heb vele jaren opgetreden met het circus, in Zweden en overal in Europa. Ik speelde ook voor dinner shows en in musicals. Via een grime studie ontdekte ik mijn interesse voor toneel.

Toen werd het tijd voor mij om naar het buitenland te gaan. Amsterdam werd mijn nieuwe thuis stad.  
Na enkele jaren begon ik met een fulltime baan bij 
Magic Circus (klein stads circus) als luchtacrobaat en danseres. Na 8 maanden een zwaar maar leuk leven in een caravan te hebben geleid, werd ik aangenomen bij Wintercircus Martin Hanson. Daarna heb ik drie seizoenen voor Stichting Clini Clowns gewerkt in de voorstelling Circus Boemtata. Tegelijkertijd startte ik als freelance luchtacrobaat bij Bencha Theater.  

Toen Close-Act audities voor Floriade 2012 aankondigde, zeieen vriendin en collega tegen mij: "Anna, dit is een perfecte gezelschap voor jou!" En ze had gelijk.
Mooie kostuums, creatieve grime, dans en theater in een mix met fantastische muziek vormt prachtig spektakel in de voorstellingen van Close-Act.
Sinds 2012 ben ik een trotse Close Actor!