Erwin Vorstermans

performer / musician (percussion) / costume designer

Hallo, mijn naam is Erwin Vorstermans.
Mijn Close-Act avontuur startte ik als percussionist/muzikant: in 2007 wilde Close Act vaste percussionisten voor de voorstelling Pi-Leau. Ik speelde indertijd in een Braziliaanse percussieband en kwam terecht bij de repetities van Pi-Leau. Ik wist niet wat me te wachten stond in de repetieperiode. Meteen werd ik gegrepen door de leuke groep mensen, de bijzondere projecten en de unieke theatervoorstellingen. Ik wilde me ontzettend graag aansluiten bij Close-Act en heb mijn studie met een half jaar vertraagd om deel kunnen nemen aan de repetities voor Pi-Leau

2008 was voor mij de ommekeer: Pi-Leau werd als voorstelling veel geboekt, het was een goed jaar voor zowel Close-Act als voor mij persoonlijk. Als vaste muzikant ging ik mee op mooie trips, speelde mezelf toen in de kijker en werd vervolgens ook een vaste waarde voor Close-Act. Ik ben vervolgens gaan steltenlopen en heb meegewerkt aan de de ontwikkleing van een percussie-act op stelten (STX). Vanuit mijn ervaringen met steltenlopen, repetities en spellessen ben ik meerdere acts gaan spelen. Inmiddels speel ik met veel plezier in (bijna) alle acts van Close-Act.
In 2014 begon een nieuw hoofdstuk van mijn Close-Act avontuur: ik werk in het atelier met divers materiaal en vervaardig kostuums en constructies voor de verschillende acts. Het werk is afwisselend en biedt veel creatieve uitdagingen. Ik zie het begin van het maakproces en het ontstaan van nieuwe acts. Een inspirerende omgeving waar ik nog lang mijn bijdrage aan hoop te kunnen leveren.

Naast Close-Act stop ik mijn interesse voor ontwerp en creatief denken ook in mijn werk als grafisch vormgever. Tevens speel ik als bassist in een rockband: www.popgoestheweasel.nl.

Graag tot ziens bij een optreden van Close-Act.