Esther Eenstroom

performer (dancer) / musician (percussion)

Mijn naam is Esther Eenstroom en ik werk intussen alweer een jaar of acht met veel plezier bij Close- Act. Ik ben professioneel danseres (modern) en heb in veel verschillende dansprojecten meegewerkt, waaronder bij Herman van Veen en Peter Greenaway.
De laatste jaren zet ik meer talenten in en ontwikkel mij in mijn andere interesses. In 2013 maakte ik samen met mijn partner een documentaire over een schoolverkiezing in Kenia:
http://agoatforavote.com/. Daarvoro schreef ik onder andere het scenario en deed research en de uitvoerende productie. Momenteel (2014) werk ik aan een nieuwe film die zich zal afspelen op een trein in Tanzania. Verder rond ik de opleiding tot (klassiek- en ayurvedisch) masseur af en heb ik plannen om binnenkort mijn eigen praktijk te openen.

Close-Act is de afgelopen jaren veel voor mij gaan betekenen. Ik voel mij erg thuis bij de bijzondere groep mensen, al is deze in de loop der jaren ook steeds groter geworden. Wat voor mij Close-Act maakt, is dan ook de kracht van de groep: ondanks vaak zware, lange dagen zorgt een algehele positieve energie ervoor dat alles altijd voor elkaar komt. Als speler heb ik steeds grenzen verlegd en mezelf theatraal kunnen ontwikkelen, en sinds 2011 ben ik ook percussie gaan spelen in de act STX. Dit vind ik echt geweldig om te doen! Ik zou het leuk vinden om binnenkort weer een nieuwe, liefst muzikale act te gaan maken waar ik mijn ei in kwijt kan. Verder hoop ik natuurlijk dat ik nog lang bij Close Act kan werken en dat er nog veel mooie avonturen aan zullen komen!