Roos van Berkel

performer (dancer)

Roos is werkzaam als performer, choreografe en docent. Zij heeft haar opleidingen gevolgd aan Laban Londen en LIMS New York. Als performer werkt Roos freelance in verschillende projecten en zo werkt ze sinds 2008 ook voor Close-Act.  

"Toen ik bij Close-Act kwam, vond ik alles groot en indrukwekkend - de spelers op stelten, de kostuums en de grote objecten in de voorstellingen.  Het is een uitdaging om met de verschillende elementen in de voorstellingen om te gaan. Weten hoe je een object in elkaar zet, hoe ermee te bewegen op verschillende soorten terrein en vooral te blijven concentreren op het belangrijkste: spelen!"  

Naast haar activiteiten als performer, is Roos als docent verbonden aan de Theaterschool in Amsterdam (dans) en werkt zij als project coach aan de Technische Universiteit Eindhoven (industrieel ontwerp). Aan beide instituten geeft ze Laban/Bartenieff bewegingsanalyse. Op de Theaterschool richt ze zich op performance en compositie, aan de TU/e op interactieve technologie en ontwerp.   

Haar meest recente project als dansmaker is ‘Your body - My landscape’ - een samenwerking met Hongaars choreograaf Gyula Berger. Dit duet is in oktober 2013 in première gegaan en gaat vanaf herfst 2014 op tour.  Voor meer informatie: www.yourbodymylandscape.com  

"Close-Act blijft voor mij interessant vanwege de verrassing met het maken en spelen. Telkens weer staan we op verschillende plekken, wereldwijd van intens groot tot zeer klein - van het Colombiaanse Bogota en het Arabische Qatar tot een Gelderlands dorp . Na bijna zeven jaar bij Close-Act zie ik niet alleen het spelen zelf, maar ook het reizen en de ontmoeting met de verschillende culturen als een rijke ervaring. Ik ben inmiddels zowat drie keer de wereld overgevlogen met Close-Act en zie dit als een kans om mooie voorstellingen te geven aan zeer verschillende soorten publiek."