Betoverende, witte verschijningen

 

Betoverende, witte verschijningen schrijden gracieus door de straten. Met hun doorschijnende vleugels lijken ze over het publiek te zweven. Even strijken ze neer om vervolgens een indrukwekkende dans in te zetten. Een zucht van verrukking klinkt door de menigte, wanneer zij hun vleugels openen. In een wervelend hoogtepunt van draaiende vleugels eindigt de dans. Wat rest is het nakijken wanneer deze grootse witte gestalten in een parade verdwijnen.

 

Beschrijving

De White Wings zijn witte, opvallende verschijningen met vleugels van indrukwekkende spanwijdte. Het plaatje wordt afgemaakt door de prachtige schmink, compleet met verleidelijke wimpers.

De White Wings variëren in hoogte van grondfiguur tot figuren op stelten van 60cm, 1m of 1.50m.

 

 

Soort act:

White Wings kunnen op diverse manieren worden ingezet.

Een combinatie van mobiele act of parade met de podiumact is mogelijk!

 

·         korte podiumact van ongeveer 5 minuten

Deze korte, maar indrukwekkende act is bij velen favoriet. Zeer geschikt voor een spectaculaire opening of afsluiting van een festival of evenement!

Minimaal 3 White Wings voeren een betoverende dans uit op band- of live muziek.

De act wordt vaak aangevuld met een fado lied gezongen door een zangeres. De zangeres, eveneens in wit kostuum, kan op een mobiel object verschijnen of zelfs boven het publiek zweven d.m.v  een grote heliumballon (zie ook extra’s).

 

·         mobiele act

Een mobiele act bestaat uit minimaal 3 White Wings plus 2 muzikanten

De act kan worden uitgebreid tot een grote parade van 12 White Wings (zie parade).

 

·         parade

Een grote parade bestaat uit minimaal 6 White Wings plus 3 muzikanten. De act kan worden uitgebreid tot maximaal 12 White Wings en daarnaast nog worden aangevuld met diverse extra personages en objecten (zie extra’s).

 

Extra’s:

-          Er zijn minimaal 3 en maximaal 12 White Wings.

-          De mobiele act en grote parade wordt begeleid door 2 tot 5 muzikanten. De muzikanten maken gebruik van speciaal ontworpen Electronic Drums. Hiermee wordt een combinatie van sfeervolle soundscapes, ritmische percussie en opzwepende muziek ten gehore gebracht.

-          Een White Wings grondfiguur is beweeglijker dan de figuren op stelten en kan daardoor een extra dimensie aan de choreografie toevoegen.

-          Als de act ’s avonds of bij donker plaatsvindt, kan er een vuurspeler met handflares worden toegevoegd. De handflares zorgen voor een mysterieuze belichting.

NB: voor het gebruik van handflares (bengalen) dient een vergunning te worden aangevraagd. De kosten voor deze aanvraag, inclusief officiële pyrotechnicus op locatie, komen voor rekening van de opdrachtgever. Close-Act verzorgt de aanvraag tenzij de opdrachtgever, met betrekking tot het event, al samenwerkt met een professioneel pyrotechnisch bedrijf.

-          De White Wings kunnen worden aangevuld met hun zwarte tegenhangers, de Black Shapes. De zwart-wit tegenstelling roept een bijzonder spanningsveld op.

-          De podiumact kan worden aangevuld met een fado-achtig lied gezongen door een zangeres, die eveneens in wit gekleed gaat.

-          Als extra effect kan de zangeres verschijnen op een van onze metalen voertuigen, bijvoorbeeld op de elegante kleine kar of de grootse witte oogvis.

-          Nog dramatischer is de verschijning van de zangeres als maangodin. De zangeres hangt dan in een speciaal, onzichtbaar tuigje onderaan een enorme heliumballon op een hoogte van 5 tot 10 meter. De heliumballon wordt door 3 personen op de grond voortbewogen en wordt van binnenuit verlicht.

-          In de grote parade kunnen witte vlaggen worden toegevoegd (zie objecten).