Zjoske van Niekerk

performer

Mijn naam is Zjoske van Niekerk, geboren op 23-12-1991 te ‘s-Hertogenbosch. Van jongs af aan heb ik al een liefde voor optreden en dan vooral voor straattheater in combinatie met steltlopen. Ik begon dan ook al op mijn 6e, toen ik een paar mini-stelten kreeg. Als ik op mijn stelten stond, was ik net zo groot als mijn vader! Drie jaar later had ik mijn allereerste ‘echte’ optreden bij Nanda Art-Specials, waar het grote avontuur begon. Weer drie jaar later werd ik uitgenodigd mee te repeteren bij MangsMaskerTheater, waar ik de kneepjes van het vak leerde. Inmiddels treed ik op voor een aantal kleine steltloop bedrijfjes en voor Close-Act. 
Naast het optreden werk ik ook voor een decoratiebedrijf: Sfeerdecor. Door heel Nederland toveren we de meest saaie ruimtes om tot prachtige zalen in alle thema’s die je maar kunt bedenken. In samenwerking met Sfeerdecor zijn we bezig met themaontvangsten: een openingspoort en steltloper geheel op elkaar afgestemd voor het perfecte ontvangst van gasten. Zelf heb ik nog een klein bedrijfje waarmee ik ook kindergrime verzorg.

Voorjaar 2012 belde Close-Act. Ze waren op zoek naar steltlopers voor een groot project van een half jaar: de Floriade. Natuurlijk heb ik hier niet lang over na hoeven denken: ik heb mijn baan opgezegd en ben er voor gegaan! Optreden voor Close-Act, dát was waar ik al jaren van droomde. Na afloop van dit project volgden repetities waar ik met veel plezier verschillende acts heb ingestudeerd, waaronder ook de Saurus. In 2014 ben ik al naar veel verschillende landen gereisd om voornamelijk Saurus te spelen. Met Close-Act beleef ik ontzettend veel mooie ervaringen. Verschillende mensen, culturen, landen en locaties maken optreden voor Close-Act ontzettend leuk om te doen! Mijn grootste doel is altijd al geweest: 'van mijn passie mijn werk maken' en ik kan inmiddels zeggen dat dit doel bereikt is. Ik hoop mijzelf de komende jaren nog verder te kunnen ontwikkelen om nog meer mooie en leuke optredens te gaan spelen.